SASTĀVDAĻAS (daudzumi pēc pašu ieskatiem)
- buljons (apmēram 4 personām 1.5-2L)
- kartupeļi (4 gb.)
- burkāni (2 gb., man bija no saldētavas jau sagriezti)
- bietes (iepriekš ar mizu, veselas novārītas)
RECEPTE
- izvāra gaļas buljonu
- buljonu nokāš un ielej atpakaļ katlā (ielej tik daudz, cik porcijas zupas nepieciešams)
- pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, burkānus
- vāra, kamēr dārzeņi gatavi
- pievieno gaļu no kauliem, kas bija vārīti buljonam
- nomizo un sarīvē vārītās bietes, pievieno zupai, kad tā praktiski gatava
- pavāra kopā 1-2min (var arī nevārīt. Nogriež uguni un karstai zupai pievieno bietes, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm ievilkties)
Mums mājās biešu zupu ēd dažādi. Man patīk bez krējuma, bērniem dažkārt pielieku, lai vēsāka, jo neviens jau nevar sagaidīt, kamēr atdzisīs.