Mūsmājās soļanka ir ļoti iecienīta zupa, lai gan gatavoju to reti un tiešām pārsvarā gada aukstākajos mēnešos.
Man ir ļoti vienkārša recepte, kas mantota no mammas.
SASTĀVDAĻAS
- buljons, kas vārīts no cūkgaļas un žāvētām ribiņām (izmantoju kaulus ar vairāk gaļu, gaļu nolupinot pēc tam var izmantot zupā) izmantoju ~2L buljona
- kartupeļi 5-6 gb. vidēja izmēra
- burkāni 2gb. lielāka izmēra
- tomātu pasta 3-4 ĒK
- tomātu mērce 1 burciņa ~400g
- cīsiņi ~ 500g
- olīveļļa cepsānai
- marinēti gurķi (daudzums pēc garšas)
RECEPTE
- katlā ielej sagatavo buljonu tik, cik vēlas izvārīt (kopā ar visām sastāvdaļām, man sanāk ~3L zupas), liek vārīties uz vidēji lielas uguns.
- pievieno smalkākos gabaliņos sagrieztu burkānu un kartupeli
- no buljonā vārītās cūkgaļas un ribiņām noplucina gaļu, ko pievieno zupai, kad dārzeņi ir mīksti
- kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno tomātu pastu ~ 3-4 ĒK, nedaudz savāra
- pievieno tomātu mērci pēcgaršas. Mums patīk stiprāka zupa, tādēļ pielieku parasti 1 mazo burciņu
- paralēli zupas vārīšanai sagriež mazās ripiņās cīsiņus un apcep
- cīsiņus pievieno zupai, kad tā principā ir gatava
- pasniedzot pievienoju smalki sagrieztus marinētus gurķus (ēdam bez krējuma, olīvām un citrona 😊)