Ziemas zupa jeb mūsmāju soļanka

Ziemas zupa jeb mūsmāju soļanka

Mūsmājās soļanka ir ļoti iecienīta zupa, lai gan gatavoju to reti un tiešām pārsvarā gada aukstākajos mēnešos.

Man ir ļoti vienkārša recepte, kas mantota no mammas.

SASTĀVDAĻAS

  • buljons, kas vārīts no cūkgaļas un žāvētām ribiņām (izmantoju kaulus ar vairāk gaļu, gaļu nolupinot pēc tam var izmantot zupā) izmantoju ~2L buljona
  • kartupeļi 5-6 gb. vidēja izmēra
  • burkāni 2gb. lielāka izmēra
  • tomātu pasta 3-4 ĒK
  • tomātu mērce 1 burciņa ~400g
  • cīsiņi ~ 500g
  • olīveļļa cepsānai
  • marinēti gurķi (daudzums pēc garšas)

RECEPTE

  • katlā ielej sagatavo buljonu tik, cik vēlas izvārīt (kopā ar visām sastāvdaļām, man sanāk ~3L zupas), liek vārīties uz vidēji lielas uguns.
  • pievieno smalkākos gabaliņos sagrieztu burkānu un kartupeli
  • no buljonā vārītās cūkgaļas un ribiņām noplucina gaļu, ko pievieno zupai, kad dārzeņi ir mīksti
  • kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno tomātu pastu ~ 3-4 ĒK, nedaudz savāra
  • pievieno tomātu mērci pēcgaršas. Mums patīk stiprāka zupa, tādēļ pielieku parasti 1 mazo burciņu
  • paralēli zupas vārīšanai sagriež mazās ripiņās cīsiņus un apcep
  • cīsiņus pievieno zupai, kad tā principā ir gatava
  • pasniedzot pievienoju smalki sagrieztus marinētus gurķus (ēdam bez krējuma, olīvām un citrona 😊)
Atpakaļ uz Blogu