SASTĀVDAĻAS
- 2 ĒK linsēklu milti
- 70g ūdens
- 110g sviests
- 150g Eritritols
- 1 TK cepamais pulveris
- 50g kakao
- 110g smalkais muslis ar ogām
- 100 g tumšās šokolādes
- 200g ķirbis
- 50g medus
- ½ TK kanēļa
GLAZŪRAI
- 100g saldā krējuma
- 100g tumšās šokolādes
- Šokolādes skaidiņas – dekorēšanai
RECEPTE
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem
- Nomizo ķirbi, sagriež mazākos gabaliņos, uzsmērē medu. Cep, kamēr ķirbis paliek mīksts un nedaudz karamelizējas. Atdzesē, sablendē un pievieno kanēli.
- Mazā trauciņā samaisa linsēklu miltus ar ūdeni un atstāj uz kādām 5 min uzbriest
- Trauciņā izkausē sviestu, kam pievieno kakao un Eritritolu, visu samaisa
- Citā bļodā sajauc Smalko musli, cepamo pulveri, smalki sagrieztu tumšo šokolādi
- Pievieno izkausētā sviesta masu un linsēklu miltus
- Gatavo mīklu ieklāj formā (izmantoju maizes jeb keksa silikona formu)
- Ķirbja masu viegli iecilā braunija masā.
- Liek cepties krāsnī 25-30 min. Atdzesē Gatavo glazūru
- Katliņā uzkarsē saldo krējumu līdz pirmajam burbulim
- Pievieno šokolādi, kas salauzta mazākos gabaliņos
- Maisa, kamēr šokolāde izkususi
- Šokolādes masu uzklāj uz braunija
- Dekorē ar šokolādes skaidiņām