½ rulete ir 40/6/30/331kcal
Ruletes pamatnei:
220g ķirbja biezenis (pagatavo pati – vienkārši cepeškrāsnī izcep ķirbi ar visu mizu, tad mīkstumu sablendē)
25g proteīna pulveris
70g maltas pilngraudu auzu pārslas vai Smalkais musli
20g maltas linsēklas
120g Grieķu jogurts
65g olu baltums
90g eritritols
1 tk.cepamais pulveris
½ tk.kanēlis
Pildījumam vai pārliešanai (ja gatavo kā kēksu):
200g kulinārijas biezpiens, Almas bezpiedevu biezpiena krēms vai pašas gatavotais mazkaloriju biezpiena krēms
20g eritritols
Vanilīns vai stēvijas pilieni ar vaniļas garšu
Var pievienot kādu ne pārak slapju augli (bet tas mainīs kaloritāti)
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vari vienkārši sajaukt,bet labāk ar mikseri sakult visas pamatnes sastāvdaļas viendabīgā masā.
Masu izklāj uz cepamā papīra vai savā ruletes cepampaklājiņā (pirms tam mazliet uzsmidzini eļļu). Liec cepties uz 20 minūtēm. Sajauc pildījuma sastāvdaļās atsevišķā traukā. Kad rulete gatava, to noņem no cepamās pamatnes un uzliec uzviegli mitra linu dvieļa vai cita cepamā papīra, kopā ar to sarullē un noliec atdzesēties 20-30 minūtes. Attin ruleti, pildi ar pildījumu un uzreiz atkal rullē ciet, šoreiz bez dvieļa vai papīra.