Sastāvdaļas:
- 40g samaltas auzu klijas
- 40g proteīna pulveris
- 50g sausais vājpiena pulveris
- 1/3 tk.soda
- Kanēlis
- 70g eritritols
- 1 ola
- 100g vājpiena tīrkultūra
- 90g dzērvenes (ja saldētas, nepieciešams atkausēt)
Gatavošana:
Ieslēdz cepeškrāsni uzsilt uz 180 grādiem.
Sagatavo kēksa formai „franču krekliņu”- skat.video.
Sajauc atevišķi sausās un atsevišķi – mitrās sastāvdaļas, izņemot kanēli un ogas.
Savieno abas masas un kārto formā trīš piegājienos (kā video). Mīkla, ogas, kanēlis, „čūskiņa”, atkal mīkla, ogas, kanēlis, „čūskiņa”.
Liec cepties. Pēc 20 minūtēm pārbaudi gatavību ar koka irbulīti. Aakaarībā no krāsns kēkss ir gatavs 20-30minūtēs. Ilgāk noteikti nevajadzētu, ātri būs pārsausināts.
Gatavu kēksu pārkaisi ar kokosriekstu miltu pulveri (var sajaukt ar pulverī samaltu eritrtritolu). Ideāls salikums kēkss + zemesriekstu (jebkuru riekstu) sviests.