Torte nesatur glutēnu un ogļhidrātu tajā nav daudz. Tā nesatur cukuru un miltus, nesatur piena produktus.
Zahera torti - šo bagātīgā biskvīta un šokolādes šedevru zina ikviens kvēlais šokolādes desertu cienītājs. Zahera torte, kas radīta visai interesantos apstākļos, joprojām ir viens no gardēžu meklētākajiem saldajiem ēdieniem Vīnē, Austrijā.
Lai gan apraksts Zahera tortes gatavošanai sanāca pagarš, torte ir tiešām vienkārša un viegli pagatavojama.
Nepieciešami 3 “bloki” – pamatnes, aprikožu džems, glazūra. Sastāvdaļu daudzums dots uz 18cm silikona pamatņu veidni. Ja tev ir lielāka veidne, droši sastāvdaļu daudzumu dubulto, trīskāršo, utt.
230kcal/100g jeb 1 kūkas gabalā.
SASTĀVDAĻAS:
Aprikožu džemam:
100g žāvētas aprikozes
300ml karsta ūdens
Pamatnēm:
4gb. L izmēra olas
50g kokosriekstu eļļa
60g eritritols
1g stēvijas koncentrāta pulveris
25g karoba tumšais vai kakao
15g mandeļu milti
Vaniļas ekstrakts vai vaniļas aromatizatrs
Mazliet sāls un kanēlis
Glazūrai:
80 g kokosriekstu krēms (tieši krēms!!!)
15g koroba tumšais vai kakao
10g eritritols
1g stēvijas koncentrāta pulveris
Vaniļas ekstrakts, malts kanēlis, sāls
Un tagad, ķeramies piegatavošanas:
Pirmkārt, pagatavo aprikožu džemu. Aprikozes sagriez 2-3 daļās un 20 minūtes vāri ūdenī, tad ar blenderi sasmalcini viendabīgā masā.
Pamatnes būs 3. To biezums būs apmēram 1cm katrai. Pamatņu gatavošanai iepriekš jau nosver un saliec visas sastāvdaļas.
Atdali olu baltumus no dzeltenumiem, baltumus sakul ļoti stingrās putās un pievieno eritritolu (pēc sakulšanas), vēlreiz uzmanīgi sakul.
Pie dzeltenumiem pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, stēvijas koncentrātu, miltus, pārējās sastāvdaļas. Pievienojot kakao, seko, lai masa nav pārāk bieza. Ja tā ir pārāk bieza, pievieno kausiņu sakultā olu baltuma.
Dzeltenumu-kakao masu uzmanīgi iecilā baltumos, lai nenoplok. Mīklu sadali 3 vienādās daļās un 175grādos apmēram 15 minūtes cep 3pamatnes. Seko, lai nepiedeg maliņas. Varbūt tavai cepeškrāsnij vajag mazāk grādus vai mazāku laiku.
Pamatnes atdzesē. Atdzisušas pamatnes liec uz apaļas tortes pamatnes kārtām: pamatne, tad puse aprikožu džema, otra pamatne, atlikušais džems un trešā pamatne. Lai torte l;abi savilktos ar džemu, nepieciešams ar regulējamo lentu vai metālisko skavu torti “savilkt” cieši kopā un nolikt uz 2-3 h ledusskapī.
Glazūrai sajauc visas sastāvdaļas. Kokosriekstu krēmu pirms lietošanas nostādini ledusskapī un izmanto tikai biezo kārtu, ne kokosa ūdeni, kurš nostāsies bundžas apakšā. Krēmam vajadzētu būt istabas temperatūrā kad to klāsi virsū.
Izņem tortes pamatnes no ledusskapja, noņem savelkošo lentu. Ar tortes lāpstiņu vai silikona lāpstiņu no malām noņem lieko džemu, nolīdzini malas un sāc ar siikona lāpstiņu uzklāt glazūru, rūpīgi apsmērējot tortes sānu un biezāko kārtu atstājot augšā, izlīdzinot to ar lāpstiņu. Lai ērtāk apsmērēt tortes sānus, torti liec uz grozāmās tortes pamatnes, bet ja tāda nav, nekas, būs mazliet grūtāk, bet ne neiespējami.
Dekorē pēc gaumes un vēlēšanās, ievieto ledusskapī glazūrai mazliet sacietēt.