Mīkla:
- 2 olas
- 150 ml piens
- 75g izkausēts sviests
- 150g Čedaras siers, sarīvēts
- 2 lieli āboli, sarīvēti
- 100g spināti, smalki sagriezti
- 250g Smalkais muslis ar sēklām
- 1TK cepamais pulveris
- garšvielas pēc garšas (sāls, pipari un timiāns)
Gatavojam keksiņus
- Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai
- Nomizo ābolus un sarīvē
- Sarīvē sieru
- Izkausē sviestu, iejauc pienu un sakultas olas
- Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – Smalko musli, cepamo pulveri, sieru, ābolu, garšvielas.
- Pievieno smalki sagrieztos spinātus, samaisa
- Pievieno sajaukto sviestu ar pienu un olām, visu kopā maigi sajaucot
- Pilda keksiņu formās
- Cep, aptuveni 20min jeb kamēr keksiņi gatavi
Mīklas porcija pietika 48 mazajiem (mini – 2kumosu) keksiņiem.
Pasniedzot papildināju keksiņu ar kūpinātu sieru un ābolu ievārījumu bez cukura.