receptes iedvesma @zurnals_santa
SASTĀVDAĻAS
- 1kg gaļas (meža gaļas + cūkgaļa)
- 200 g sviesta
- 100 g rīvmaizes
- 80g pienā mērcēta baltmaize
- 180 g saldā krējuma
- 4 olas dzeltenumi
- 1 vidējs sīpols
- Garšvielas - pipari, kadiķogas, sāls, smaržīgie pipari
RECEPTE
- bļodā sajauc - rīvmaizi, mērcēto baltmaizi, olu dzeltenumus, smalki sarīvētu sīpolu, garšvielas
- garšvielas - piparus un kadiķogas sasmalcināju ar nazi
- pieliek klāt malto gaļu (man bija iedota maltā meža gaļas, apmēram 600g un klāt līdz 1kg pieliku maltu cūkgaļu
- pieliek klāt sviestu, ko arī var sarīvēt
- visu samaisa līdz viendabīgai masai, bet nepārmīca
- man masā palika sviesta gabaliņi, kas pēc tam cepot izkusa
- masu cep uzreiz, vai var likt ledusskapī
Pasniedzu ar krējuma mērci, kam pievienoju - timiānu, franču sinepes un smalki sagrieztu marinētu ķirbi.
Svaigiem burkānu - kāpostu salātiem