ZUPA
dārzeņus ņēmu pēc sajūtām
- zaļie zirnīši (sauja)
- mazos kubiņos sagriezti burkāni (sauja)
- 4 vidēja izmēra kartupeļi sagriezti kubiņos
- 1 paprika sagriezta mazos gabaliņos
- pāris šķēles kabača, kas sagriezts kubiņos
PAGATAVOŠANA
- visus dārzeņus apcep nelielā daudzumā eļļas un sviesta, pievienojot smalki sagrieztas 4 ķiploku daiviņas, sakapātu timiānu, rozmarīnu un dilles
- nedaudz pievieno teriyaki mērci
- pievieno malto gaļu, visu kopā turpina apcept
- pievieno buljonu un liek sautēties (buljonu pievieno tik daudz, lai noklāj dārzeņu daudzumu)
- tikmēr sagatavo tomātus:
- 6 vidēja lieluma tomātiem nedaudz iegriež un aplej ar karstu ūdeni. Atstāj uz brīdi
- noņem mizu un ne pārāk smalki sagriežot pievieno sautējumam
- kad visi dārzeņi mīksti, pievieno saldo krējumu (~ 1/3 glāzes)
- visu nedaudz pasautē kopā
Pasniedzu ar dažādiem mājas marinējumiem.