ZUPA
- Pašvārīts buljons
- Sagriezts ķirbis (vr pievienot burkānus, saldos kartupeļus, pastinaku, kolrābi vai kādus citus dārzeņus, kas ir mājās)
- Kokosriektu piens – no bundžiņas baltā daļa, daudzumu var pievienot pēc garšas (var likt arī saldo krējumu)
- Nedaudz sviesta, bet nav obligāti (1 ĒK uz vismaz 1kg dārzeņu)
PAGATAVOŠANA
- Ieliek katlā, ne pārāk smalkos gabalos sagriezto ķirbi (un pārējos dārzeņus, ja tādi ir – burkānus, kāli vai cietās saknes sagriež smalkāk)
- Uzlej sagatavoto buljonu (uzlej nedaudz, lai vārot dārzeņi nepiedegtu. Vārīšanas procesā var pasekot līdzi, ja nepieciešams, pieliet vēl)
- Vāra, kamēr visi dārzeņi mīksti
- Gatavos dārzeņus nokāš un sablendē pievienojot nedaudz sviesta (ja dārzeņi pasausi, tad var pievienot arī nedaudz dārzeņu buljona, kas palika no vārīšanās procesa)
- Kad masa gatava to atkal liek nedaudz uzsildīties un pievieno kokosrieksta pienu (var likt tikai balto – cieto daļu)