MĪKLA
- 300g @smalkaismuslis ar sēklām
- 1 Tak sāls pēc izvēles
- 180g auksts sviests
- 1 olas dzeltenums
- 100g auksts ūdens
PAGATAVOŠANA
- traukā liek miltus, sāli un sviestu. Visu samaisa kopā
- pievieno olas dzeltenumu
- maisot pievieno ūdeni, lidz mīkla kļūst viendabīga
- savirpina bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30min atpūsties
- atdzesēto mīklu izrullē (es rullēju starp cepamā papīra loksnēm)
- ieklāj pannā
- ieliek ledusskapī vēl uz 30 min
PILDĪJUMS
- 5 olas
- 1 ĒK @smalkaismuslis ar sēklām
- 1 lielā vistas fileja
- 8-10 sparģeļi
- 1 neliels cukīnī vai kabacis
- 250 ml saldais krējums
- 200ml piena
- 50g parmezāna siers
- sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
PAGATAVOŠANA
- uz pannas nedaudz apcep vistas fileju
- gareniskās šķēlēs sagriež kabaci un apcep no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti
- sviestā nedaudz apcep sparģeļus
- atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievienojot @smalko musli, saldo krējumu, pienu un garšvielas
- krāsni uzkarsē 180 grādus karstu
- uz atdzesētas mīklas izkārto vistas fileju, kabaci un sparģeļus
- pārlej ar olu masu
- cep krāsnī apmēram 40min
- pasniedz siltu
- pamatne sanāk drupena, jo tā ir kā alternatīvs variants klasiskajai smilšu mīklai, tādēļ griežot un liekot uz šķīvja jābūt uzmanīgiem