Kišs ar vistas fileju, kabaci un sparģeļiem

Kišs ar vistas fileju, kabaci un sparģeļiem

MĪKLA

  • 300g @smalkaismuslis ar sēklām
  • 1 Tak sāls pēc izvēles
  • 180g auksts sviests
  • 1 olas dzeltenums
  • 100g auksts ūdens

PAGATAVOŠANA

  • traukā liek miltus, sāli un sviestu. Visu samaisa kopā
  • pievieno olas dzeltenumu
  • maisot pievieno ūdeni, lidz mīkla kļūst viendabīga
  • savirpina bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30min atpūsties
  • atdzesēto mīklu izrullē (es rullēju starp cepamā papīra loksnēm)
  • ieklāj pannā
  • ieliek ledusskapī vēl uz 30 min

PILDĪJUMS

  • 5 olas
  • 1 ĒK @smalkaismuslis ar sēklām
  • 1 lielā vistas fileja
  • 8-10 sparģeļi
  • 1 neliels cukīnī vai kabacis
  • 250 ml saldais krējums
  • 200ml piena
  • 50g parmezāna siers
  • sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

  • uz pannas nedaudz apcep vistas fileju
  • gareniskās šķēlēs sagriež kabaci un apcep no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti
  • sviestā nedaudz apcep sparģeļus
  • atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievienojot @smalko musli, saldo krējumu, pienu un garšvielas
  • krāsni uzkarsē 180 grādus karstu
  • uz atdzesētas mīklas izkārto vistas fileju, kabaci un sparģeļus
  • pārlej ar olu masu
  • cep krāsnī apmēram 40min
  • pasniedz siltu
  • pamatne sanāk drupena, jo tā ir kā alternatīvs variants klasiskajai smilšu mīklai, tādēļ griežot un liekot uz šķīvja jābūt uzmanīgiem
Atpakaļ uz Blogu