Cake pops 🍭

Cake pops 🍭

❤Populārais amerikāņu bērnu ballīšu kārums – biskvīta bumbiņas uz kociņa
‼️BEZ LAKTOZES, BEZ CUKURA, BEZ MILTIEM‼️
10 gab

Ja gatavosi mazāka izmēra, sanāks vairāk gab. Man bija palieli – 10gab.

👉Biskvītam:

🔹️100g zemeņu biezenis (pagatavo pati, vienkārši ar blenderi veidojot biezeni no ogām. Derēs jebkuras ogas, bet šeit vislabāk iederēsies tieši zemenes)
🔹️15g kakao ar samazinātu tauku daudzumu*
🔹️30g mandeļu milti*
🔹️10g maltas linsēklas
🔹️30g eritritols*
🔹️20 pilieni stēvijas ar vaniļas garšu*
🔹️2 gab.olas
🔹️3g cepamais pulveris

👉Krēmam:
🔹️60g kokosriekstu piens/krēms – 12-19% (nostādinātā, stingrākā daļa)*
🔹️6g kakao ar samazinātu tauku daudzumu*
🔹️20 pilieni stēvijas ar vaniļas garšu*

👉Pildījumam:
🔹️30g mandeļu milti*
🔹️34g zemesriekstu sviests bez cukura
🔹️16g kokosriekstu piens/krēms – 12-19%*
🔹️18g eritritols*

👉Glazūrai:
🔹️90g šokolāde bez cukura 
🔹️10g kokosriekstu eļļa (ja tev traucē kokosriekstu garša/smarža, izvēlies dezodorēto – bez garšas un smaržas)*

 

💥GATAVOŠANA:

👉Biskvīts:
Ieslēdz cepeškrāsni uzsilt uz 170 grādiem.
Sagatavo formu biskvītam. Šajā receptē daudzumi un gatavošanas laiks ir 16cm apaļajai formai. Ja būs cits izmērs, gatavošanas laiks biskvītam var mainīties.
Atsevišķā traukā sajauc visas sausās biskvīta sastāvdaļas, izņemot eritritolu.
Olas, kopā ar eritritolu, ar mikseri sakul stingrās, ļoti gaišās putās (jākuļ diezgan ilgi).
Saputotajām olām pievieno zemeņu biezeni, stēvijas pilienus, uzmanīgi samaisi un pievieno sausās sastāvdaļas. Sajauc ļoti rūpīgi, bet lēnām un uzmanīgi.
Masu lej veidnē un gatavo 30minūtes. Gatavam ļauj istabas temperatūrā atdzist un ļauj nostāvēties 3-5h.

👉Šokolādes krēms:
Nelielā, mazā katliņā saliec visas sastāvdaļas, un, nepārtraukti maisot vāri. Vārīt vajadzētu apmēram 5 minūtes. Tad masu pārliec nelielā trauciņā, pārsedz ar plēvi un noliec malā.

👉Pildījums:
Sajauc miltus ar riekstu sviestu, kokosriekstu krēmu, eritritolu viendabīgā masā. Veido no masas nelielas bumbiņās (apmēram 2cm diametrā). Man sanāca 10 gab.

👉Veidošana:
Ņem gatavo biskvītu un sadrupini viņu. Pievieno tam šokolādes krēmu. Ņem pa porcijdaudzumam,saplacini, vidū liec pildījuma bumbiņu un savel pa virsu šokolādes biskvīta slāni. Gatavās bumbiņās iespraud kociņus un liec visu saldētavā uz 2h.

👉Glazūra:
Izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī šokolādi ar kokosriekstu eļļu, sajauc viendabīgā masā.
Ņem keikpopsu aiz kociņa, glazē, vari uzkaisīt dekorus un liec ledusskapī (ne saldētavā) uz 1-2h.
Baudi pati un iepriecini savu ģimeni 🍭❤🍭

Atpakaļ uz Blogu